Viser 1–60 af 114 resultater

Cashmere tøj til kvinder

Cashmere tøj til kvinder lige her. Cashmere er verdens fineste og blødeste fiber. Den kommer fra cashmeregeden, der kun kan leve under ekstreme vejrforhold. Det skal være mindst minus 40 grader om vinteren og plus 40 grader om sommeren. Disse voldsomme vejrskift findes kun i ørkenområder som Gobiørkenen i Mongoliet. Her går gederne frit hele året. De udvikler den helt fantastiske bløde og lette cashmere på grund af disse ekstreme vejrforhold.

Cashmere kan slet ikke sammenlignes med almindelig uld. Den er blødere, lettere og meget mere isolerende end nogen anden fiber i verden.

Derfor er cashmere også et meget fint og eksklusivt produkt. Når vinteren har sluppet sit tag i Mongoliet – og frosten har lagt sig – så er det tid til forsigtigt at kæmme gederne for deres vinteruld.

Cashmeren ville alligevel falde af naturligt, hvis ikke man kæmmede gederne. Cashmeregederne klippes ikke som får – men lægger forsigtigt geden på et tæppe og reder den med en kam.

Det er en meget skånsom proces – og gederne kan godt lide det. I Mongoliet er hver eneste cashmereged nærmest som et familiemedlem.

De passer rigtig godt på dem! Ikke kun fordi gedene giver dem den dyrebare cashmere, men også fordi de laver gedemælk, som nomaderne lever af i Mongoliet.

Og er der noget mere nuttet en en sød ged? Vi syntes det ikke. Så ikke kun fordi vi elsker cashmeres blødhed – vi elsker hele processen ved cashmere. Det er skånsomt og godt for både dyrene, menneskene og naturen! Og det er ikke så tit man oplever det i tøjproduktioner!

Cashmere er verdens dyrebareste fiber.

Cashmere er en eksklusiv fiber og der går mellem 3-8 geder cashmere til en enkelt sweater.

Man kan kun høste cashmere én enkelt gang om året og vi bruger kun de fineste og længste cashmerefibre i vores designs. De længste fibre fnugger mindst og holder længe.

Cashmere tøj til kvinder

Vi syntes alle i familien skal have tøj i cashmere. Derfor har vi et bredt udvalg af cashmere til mænd, kvinder og børn.

Hos os kan du vælge mellem de fine designs om du leder efter en fin cashmere cardigan til dig selv, en cashmere pullover til din kæreste – eller en lækker cashmere dragt til dit barn. Vi har det hele.

Er det Kashmir eller Cashmere?

Kært barn har mange navne, og verdens fineste fibre kan staves på begge måder, og er altså en og samme sag. Kashmirprodukter er kendt og elsket i hele verden for deres blødhed og for den vidunderlige varme og lune fornemmelse, det giver os mennesker at have det på. At have cashmerebeklædning på, giver dig en naturlig lykkefølelse i kroppen. Det føles som om man hele tiden er omgivet af et kram, når man har cashmere på. Engang var cashmereprodukter forbeholdt de rige og priviligerede i verden, men i dag er det heldigvis blevet muligt for de fleste at prioritere køb af kashmirbeklædningsgenstande, såsom kashmir tørklæder, cashmere strømper, kashmir cardigans, sweatre, kjoler, tæpper m.m. I dag er det at have kashmirbeklædning en hverdagsluksus i den brede del af vores befolkning.

Min egen passion for kashmir startede tilbage i 1987, hvor jeg boede og arbejdede i New York. Jeg var en ganske ung kvinde og havde indtil da aldrig hørt om cashmere. Mine nye venner i New York introducerede mig til cashmere tøj. Jeg havde aldrig mærket noget så blødt før, og tænk engang, dette var noget man kunne have på sin krop. Jeg husker, at jeg tænkte: Får jeg mon nogensinde råd til at købe og gå med kashmirbeklædning. Min passion for disse fantastiske luksus fibre har fulgt mig lige siden.

Tilbage i 2013 fik jeg en drøm om selv at producere kashmirbeklædning til kvinder. Mit ønske var, at alle skal vide, hvad kashmir er, alle skal mærke kashmir, og alle skal have råd til cashmere. Efter at have fået alle de praktiske detaljer på plads, stiftede jeg firmaet Scandinavianlux i 2015. Mit første fokus var at producere cashmere til kvinder, men i dag producerer jeg kashmirprodukter til hele familien, mænd, kvinder og børn.

Cashmerebeklædning er den ultimative luksus

Når først man har haft den bløde uld på, er det noget man ikke vil undvære. Cashmere er let, blødt og meget isolerende. Du kan sagtens bruge dine cashmere produkter hele året rundt, da cashmere varmer, når det er koldt og køler når det er varmt, det er det cashmere kan. Den fine uld kommer fra geder, som lever frit på sletter i egne med ekstreme temperatursvingninger sommer og vinter. Det er disse temperaturforandringer, der gør det muligt for cashmere gederne at udvikle den florlette isolerende uld, så de kan holde varmen om vinteren og afkøle om sommeren. Når frosten er væk, friserer man ulden af gederne med en stor kam. Den meget fine uld vokser på bugen og halsen af gederne, og det er altså kun en gang om året, at der høstes cashmere. Det betyder også, at når vi kommer til sidst på vinteren, er lagrene tomme for cashmere, da det ikke er et fiber man blot kan producere uanede mængder af. Hver ged producerer op til 160 gram om året, og på verdensplan produceres årligt ca. 10.000 tons. Det gør cashmere til en eksklusiv og eftertragtet fiber. Scandinavianlux har et stort udvalg af skønne huer, cardigans, pullovere, bukser, leggings, strømper og tørklæder i ren cashmere til kvinder.

Sådan passer du på dit kashmir tøj

Kashmir krymper let, hvis det udsættes ved for høj temperatur ved vask. Derfor bør du ikke vaske din kashmir ved mere end 30℃, og det må aldrig tørres i tørretumbler. Brug altid et vaskemiddel som er beregnet til uld, og vask i hånd eller på din vaskemaskines uldprogram.

Såfremt dit cashmere tøj ikke er snavset, men måske bare lugter af parfume eller røg, så kan den bare luftes udendørs natten over. Det vil som regel tage lugten og friske tøjet op. På den måde holder dit tøj længere og du skåner miljøet.

FAQ
Hvorfor cashmere til kvinder?

Hos Scandinavianlux kan du vælge mellem de fineste designs lavet af cashmere. Vi tilbyder flotte cashmere cardigans, pullovers og meget mere.

Hvad er cashmere?

Cashmere er verdens fineste og blødeste fiber, som kommer fra cashmeregeden. Cashmeregeden lever under ekstreme vejrforhold og danner derfor denne fantastiske og unikke uld.

Hvorfor er Cashmere så lækkert?

Cashmere er en eksklusiv fiber, hvor der går mellem 3-8 geder til en enkelt cashmere sweater. Cashmere ulden får den gode og bløde kvalitet, fordi gederne lever under ekstreme vejrforhold, som gør at gederne udvikler denne unikke og lækre uld.