Cashmere

Cashmere er verdens fineste og blødeste fiber. Den kommer fra cashmeregeden, der kun kan leve under ekstreme vejrforhold.
Det skal være mindst minus 40 grader om vinteren og plus 40 grader om sommeren.

Disse voldsomme vejrskift findes kun i ørkenområder som Gobiørkenen i Mongoliet. Her går gederne frit hele året. De udvikler den helt fantastiske bløde og lette kashmiruld på grund af disse ekstreme vejrforhold.
Cashmere kan slet ikke sammenlignes med almindelig uld. Den er blødere, lettere og meget mere isolerende end nogen anden fiber i verden.
Derfor er det også et meget fint og eksklusivt produkt. Når vinteren har sluppet sit tag i Mongoliet – og frosten har lagt sig – så er det tid til forsigtigt at kæmme gederne for deres vinteruld.

Cashmeren ville alligevel falde af naturligt, hvis ikke man kæmmede gederne. Cashmeregederne klippes ikke som får – men lægger forsigtigt geden på et tæppe og reder den med en kam.

Det er en meget skånsom proces – og gederne kan godt lide det. I Mongoliet er hver eneste cashmere ged nærmest som et familiemedlem.

De passer rigtig godt på dem! Ikke kun fordi gederne giver dem den dyrebare cashmere, men også fordi de laver gedemælk, som nomaderne lever af i Mongoliet.

Og er der noget mere nuttet en en sød ged? Vi syntes det ikke. Så ikke kun fordi vi elsker cashmerens blødhed – vi elsker hele processen ved cashmere. Det er skånsomt og godt for både dyrene, menneskene og naturen! Og det er ikke så tit man oplever det i tøjproduktioner!

Man kan kun høste én enkelt gang om året og vi bruger kun de fineste og længste cashmerefibre i vores designs. De længste fibre fnugger mindst og holder længe.

Cashmere til hele familien

Vi syntes alle i familien skal have tøj i cashmere. Derfor har vi et bredt udvalg til mænd, kvinder og børn.

Hos os kan du vælge mellem de fine designs om du leder efter en fin cashmere cardigan til dig selv, en pullover til din kæreste – eller en lækker  dragt til dit barn. Vi har det hele.